Till dig som är vuxen

Pedofili är ett jobbigt ämne som vi kanske försöker undvika. Men ämnet är viktigt. Det handlar om våra barn och deras säkerhet, deras framtid. Rätten att få vara barn och slippa bli offer för vuxnas sexualitet. Denna hemsida är skapad för att hjälpa barnen att lära sig mera om ämnet, att hjälpa dem undvika och hantera detta hemska. Pedofilerna sammarbetar, barnen måste ha någon att sammarbeta med. Vi kan inte bara göra saker och ting ÖVER barnens huvud utan vi måste ge dem stöd och kunskap.

Vetenskaplig kunskap om pedefoli verkar inte vara komplett utan bestå av en massa gissningar och antaganden som inte alltid är helt underbygda. Det finns undersökningar som genererat vad vi kan kalla statistiskt material men väldigt lite om själva mekanismerna. Därför krävs mer forskning, mer kunskap. Samtidigt skall man inte tro att det finns enkla svar. Orsakerna till pedofili och hur de former den tar sig är väldigt olika så man kan med stor säkerhet säga att det inte finns ett utan många olika svar. Denna hemsidas fakta bygger på privata undersökningar av vad pedofilerna själva har utryckt i olika sammanhang samt uppgifter vi fått från olika källor.

FN har satt gränsen mellan barn och vuxen vid 18 års ålder, yngre är klassat som barn och äldre som vuxna. Men den gränsen är inte naturlig vad gäller pedofili. Å ena sidan kan många föräldrar intyga att de fortfarande betraktar sina 20-åriga barn som just barn. Men det stora objektiva gränsen går mellan förpubertet och pubertet.  Alla sexualbrott måste bekämpas, oavsett ålder. Vi behöver dock olika startegier för olika åldrar.

Pedofilerna organiserar sig, även om kanske huvudparten egentligen är oorganiserad. Visseligen har det nog de senaste åren blivit lite svårare sedan polisen även internationellt börjat jaga pedofiler på alvar. Internet har varit vad katalysatorn är för bilen – men i fel riktning. Man skall inte heller bortse från att det finns pedofiler som även andvänder vetenskapliga studier, som de läser som fan läser bibeln, och all sköns argument. Pedofiler som förnekar vad detta handlar om och förvrider objektivitet. Man kanske inte skall vara förvånad – att pedofiler försöker försvara sig och vem man är. Man kan ibland läsa om pedofiler som försöker motivera pedofeli med "vetenskapliga argument" och andra som försöker förringa de skador barnen kan ta av detta. Låt oss inte luras av dessa. Inte minst är det viktigt att de som kan komma att begå dessa brott förstår att de skadar barnet och att det inte finns just några undantag från den regeln. Vi måste få dem att avstå - inte motivera vad de vill göra.

Skall vi i någon mening komma till rätta med detta krävs det en hel del av oss. Vi måste organisera oss. Vi måste skydda barnen. Vi behöver forskning så vår kunskap ökas – men inte tro att vi får enkla svar utan se ökad kunskap som ett led att hitta förslag på hur problemet kan minimeras. Vi måste hitta strategier som inte bara handlar om polisiära åtgärder. Nästan alla barn är naiva i början. Många barn lever ett liv där de längtar efter att få bli bekräftade av vuxna. Kombinerare det med pedofiler som ”kommer från alla håll” och försöker hitta sätt att nå sina mål. Vi måste ge barnen kunskap – göra dom mindre naiva. Inte tala om ”fula gubbar” eftersom en pedofil kan se ut hur som helst, utan beskriva hotets olika ansikten. Vi måste arbeta för att barnen får de vuxenkontakter de behöver men utan pedofiler. Vi måste täppa till hålen varifrån pedofilerna kommer. Att få pedofiler att förstå att det alltid är fel och ta bort deras myter om motsattsen, och att få dem att avstå helt från att bli aktiva pedofiler är säkert också nödvändigt.

För de lite äldre barnen, bör man ha en lag som förbjuder gruppsex med den som är under 18. Idag går förövare ofta fria när det gäller offer över 15 därför att denna lag saknas. I övrigt har vi en del lagar vi behöver även om frågan om det saknas hur organisationer som arbetar med barn skall få information om folk som misstänkts för brott mot  barn, osv.

Stöd vårt arbete, stöd alla andra organisationer som arbetar med att stoppa pedofiler. Men kom ihåg att pedofiler kan komma att försöka infiltrera överallt. Vi skall dock inte ge sista ordet till pedofilerna. Stöd oss.

Kommuner, skolor, dagis, ... kan Pedofilsäkra sig. Eller låt oss hålla föredrag för personal och/eller barn.

Lär dig mera om pedofiler på engelska.

StartVuxnaPedofilsakraBarnens startsida